Rauhan ja toivon viestimme

Lähetämme rauhaa ja toivoa:

  • Koska konflikteissa vähemmistöjen asema heikkenee entisestään
  • Koska kaikki eivät saa kasvaa, ilman että heitä yritetään eheyttää
  • Koska kenenkään seksuaalinen suuntautuminen tai sukupuoli-identiteetti ei ole rikki tai väärin.
  • Ja koska jokainen ansaitsee tuntea yhteisön voiman. 

Toivo on yhteisössä, toisissa ihmisissä. Helsinki Pride -yhteisön tehtävä on luoda ja ylläpitää toivoa silloinkin, kun se tuntuu vaikealta, kun ympäröivän maailman viesti on satuttava. Rauha ja toivo syntyvät tekojen kautta, ylpeydellä ja yhdessä. 

Tule mukaan

Liity kuukausilahjoittajaksi

Meillä on vielä paljon työtä tehtävänä syrjinnän poistamiseksi, ennakkoluulojen kaatamiseksi ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistämiseksi. Muihin nuoriin verrattuna sateenkaarinuorilla on merkittävästi enemmän huolta omasta mielialastaan ja kokemuksia siitä, ettei tukea tai apua saa vanhemmilta tai ystäviltä. Suomessa 54 % sateenkaari-ihmisistä on kokenut häirintää julkisilla paikoilla tai julkisessa liikenteessä. Eheyttämistoimintaa on kokenut 31 %, mikä on enemmän kuin keskimääräisesti muualla Euroopassa.

Ympärivuotinen työmme tarvitsee pitkäjänteistä tukea. Lahjoittamalla Helsinki Pridelle juuri sinä voit vaikuttaa suoraan erityisen haavoittuvassa asemassa olevien sateenkaari-ihmisten elämään.

Liity kuukauslahjoittajaksi helposti haluamallasi summalla (minimilahjoitus 5 €) alla olevasta linkistä. Tukesi on korvaamatonta!
Liity kuukausilahjoittajaksi

Ole ylpeästi sateenkaari-ihmisten puolella

Helsinki Priden vuoden 2024 huivilla kannat ylpeästi rauhan ja toivon sanomaa. Sateenkaaren kaikissa väreissä loistava huivi on kooltaan 70 x 70 cm ja se on valmistettu Suomessa puuvillasatiinista. Design on saanut inspiraationsa Helsinki Priden vuoden 2024 teemasta. Huivissa rauhaa ja toivoa lähettävät kaikki progressiivisen Pride-lipun värit, juhlistaen ylpeästi moninaista yhteisöämme. Kaikki tuotto huivista menee lyhentämättömänä Helsinki Pride -yhteisön toimintaan.

Klikkaa itsesi verkkokauppaan, huiveja on valmistettu rajoitettu erä!
Osta rauhan ja toivon huivi verkkokaupastamme

Rauhan ja toivon lähettiläät

Tämän vuoden kampanjan kasvoina, eli Rauhan ja toivon lähettiläinä toimivat meille kaikille tutut henkilöt, jotka ovat omalla toiminnallaan edistäneet yhteisömme rauhaa ja toivoa. Kiitos tärkeästä työstänne Marja- Sisko Aalto, Natalia Kallio, Lola Lorenzo, Janne Puhakka ja Dakota Robin!

Marja-Sisko Aalto on on Suomen ensimmäinen avoimesti transsukupuolinen pappi. Hän on ollut monelle tärkeä esikuva siitä, että koskaan ei ole liian myöhäistä olla oma itsensä – vaikeuksista voi selvitä. Marja-Sisko on myös kirjoittanut kahdeksan kirjaa, ja viettää vapaa-aikansa metsäretkillä vaimonsa kanssa.

Natalia Kallio on kirjailija, ihmisoikeusaktivisti ja ihmisoikeuskouluttaja, joka ottaa rohkeasti kantaa epäkohtiin. Hän puolustaa yhteisömme oikeuksia monella rintamalla Suomessa ja kansainvälisillä kentillä. Natalia on julkaissut kantaaottavat teokset She Needs Bigger Boots ja Kotileikki.

Lola Lorenzo on paitsi tunnettu ballroom-tähti ja meikkitaiteilija Suomessa, myös kotimaansa Somalian historian ensimmäinen julkisuuteen tullut transnainen. Lolan rohkea ja säteilevä persoona antaa esimerkin siitä, että jokainen voi rohkeasti kirjoittaa omaa tarinaansa, välittämättä siitä mitä muut ajattelevat.

Dakota Robin on transmies ja kurdi. Hänen jakamansa omakohtaiset kokemukset tuovat monelle vertaistukea, mutta myös lisäävät ymmärrystä ja tarjoavat tietoa. Dakota matkustaa ympäri maailmaa kouluttamassa yrityksiä ja yhteisöjä monimuotoisuudesta, tasa-arvosta, itsetietoisuudesta, inhimillisistä yhteyksistä ja osallisuudesta.

Janne Puhakka on on ensimmäinen SM-liigassa pelannut jääkiekkoilija, joka on kertonut avoimesti kuuluvansa seksuaalivähemmistöön. Hän toimii tärkeänä esikuvana siitä, että myös urheilumaailmassa menestyvä ammattilainen voi olla avoimesti oma itsensä, ja on antanut monelle toivoa siitä, ettei kukaan ole yksin.

Tule rauhan ja toivon lähettilääksi

Jokainen meistä voi toimia rauhan ja toivon lähettiläänä. Mitä rauha ja toivo sinulle merkitsevät? Kuka tai mikä on tuonut sinulle rauhaa ja toivoa? Millaisilla teoilla sinä edistät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia omassa elinpiirissäsi? Kerro meille! Jaa sosiaalisessa mediassa kokemuksesi tai rauhan ja toivon tekosi tunnisteella #lahetammerauhaajatoivoa.

Helsinki Pride 2024

Helsinki Pride on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Pride-kuukautta juhlitaan koko kesäkuu, Helsinki Pride -viikkoa vietetään 24.–30.6.2024, ja kulkue ja puistojuhla toteutuvat tuttuun tapaan Pride-viikon lauantaina 29.6.2024.
Lue lisää Helsinki Pride -tapahtumasta

Kumppanimme

Kumppanimme 2024

Yhteistyökumppanimme ovat mukana työssämme yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseksi. Kaikki kumppanimme ovat sitoutuneet edistämään tasa-arvoa, yhteisömme oikeuksia ja yhdenvertaisuutta.

Kumppaneidemme tuella mahdollistamme näkyvän, kaikissa sateenkaaren väreissä loistavan ja osallistujille maksuttoman tapahtumakuukauden. Kumppanimme ovat myös merkittävä tuki ympärivuotiselle ihmisoikeus- ja yhteisötyöllemme.

Tutustu kumppaneihimme linkistä.
Tutustu kumppaneihin

 

 

 

Yhteistyö­kumppanimme vuonna 2024

Main Partners

Working with Pride -kumppanit

Support Partners

Yhteisökumppanit

Small Business Partners