Olit sitten vapaaehtoinen, ohjelmajärjestäjä, kumppani, mukana viikon paneeleissa tai bileissä, kulkueessa osoittamassa mieltä ja juhlimassa tai etänä hengessä mukana – teimme tämän yhdessä.

Olemme kiitollisia kaikesta lämmöstä, rakkaudesta, tarinoista ja kohtaamisista viikon aikana!

 

Tapahtumaviikon toteuttamiseen osallistui kaikkiaan noin 120 vapaaehtoista, yli 50 ohjelmajärjestäjää sekä lukuisia muita toimijoita ja organisaatioita. Viikon ohjelmistossa oli mukana 130 tapahtumaa.

Olemme erityisen iloisia siitä, että vuoden 2019 Liike-teema nousi esiin monissa tapahtumissa tuoden keskusteluun useita kokemuksia ja tietoa sateenkaariliikkeen historiasta, yhteisöstä ja nykyhetkestä. Mukana oli laaja kattaus kulttuuria, taidetta, urheilua ja liikuntaa, asiaohjelmaa, bileitä, vertaistapaamisia sekä muita mahdollisuuksia viettää aikaa yhdessä ja tutustua uusiin ihmisiin. 

 

Kansallismuseo oli vuoden 2019 Pride House

Pelkästään Pride-viikon avajaisiin Kansallismuseon Paviljongissa osallistui 300 ihmistä.  Suuret kiitokset Kansallismuseolle ja sen henkilökunnalle upeasta yhteistyöstä ja Pride Housen mahdollistamisesta!

Nuorten Pride -viikko ja nuoret näkyivät ja kuuluivat

Nuorten Pride -viikko toi yhteen satoja nuoria viikon jokaisena päivänä. Nuorten Pride -viikon ohjelmisto koostui työpajoista, paneeleista, esityksistä, piknikeistä ja bileistä.  Ympärivuotinen nuorisotoiminta jatkuu Helsinki Pride -yhteisön ja sen yhteisötyökumppaniden toimesta ympärivuoden viikottaisilla toiminnoilla, illoilla ja ryhmillä, kursseilla ja leireillä.

 

Pride -kummit mukana muutaman vuoden tauon jälkeen

Tämän vuoden teemamme on Liike, johon linkittyy myös Stonewallin 50-vuotisjuhlavuosi ja Pride-liikkeen historia. Juhlavuonna halusimme nostaa esille henkilöitä sateenkaariyhteisöstämme, luoda näkyvyyttä sen moninaisuudelle ja erilaisille tarinoille. Vuoden 2019 kummit ovat joukko ihmisiä, jotka jakavat kokemuksiaan ja ajatuksiaan kirjoituksillaan.

 

 

Vuonna 2019 Helsinki Pridella oli 46 virallista kumppania

Kumppanit antoivat merkittävän tuen tapahtumatuotannon kustannuksiin. Helsinki Pride -viikko nojaa pienen ihmisoikeusjärjestön ja satojen vapaaehtoisten ympärivuotiseen työhön.

Ainoastaan 13 000 euroa julkista tukenut saanut tapahtuma ei olisi mahdollinen ilman virallisten yrityskumppanien apua.  Noin 500 000 euron tuotantokustannukset, mukaan lukien valtavat infra- ja turvallisuuskulut, ovat menoerä, jota ei voi kattaa vapaaehtoistyöllä. 46 virallista kumppaniamme ovat ensimmäisiä joukossa, joka toivottavasti tulevaisuudessa vielä kasvaa.

Yritysten lisäksi toivomme jatkossa  myös viranomaiset entistä vahvemmin mukaan mahdollistamaan viikkoa, jonka koko ja vaikuttavuus kasvaa vuosi vuodelta.

 

Helsinki Pride Kulkue ja Puistojuhla loistivat entistäkin kirkkaammin

Arvioiden mukaan Pride-kulkueessa lauantaina 29.6 marssi yli 110 000 ihmistä. Tämä on upea yhteinen kannanotto yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta. Kaivopuiston Puistojuhla täyttyi yhteisölliseen, kantaaottavaan ja iloiseen ohjelmaan ja yhdessäoloon.

Pride-kulkueen jälkeen keräännyimme Kaivopuiston Puistojuhlaan nauttimaan upeista artisteista, ohjelmasta ja Pride-tunnelmasta. Päälavalle nousivat Betty Fvck, Santra & Piia, Mercedes Bentso, Catharina Zühlke, July Jones (UK) sekä päivän huipennuksena upeat Darude ja Tuure Boelius!

 

 

Ylpeys muuttaa maailmaa -tunnustukset jaettiin ensimmäistä kertaa
Jaoimme tänä vuonna ensimmäistä kertaa Ylpeys muuttaa maailmaa -tunnustuspalkinnot  nostaaksemme esiin tahoja, joiden työ ihmisoikeuksien edistämisessä ovat erityisen tunnustuksen arvoisia. Tunnustukset vastaanotti Pakolaisneuvonta ry – Refugee Advice CentreSateenkaariperheet ry ja Trasek ry

 

Vaikka Helsinki Pride -viikko on tältä vuodelta ohi, työmme ihmisoikeuksien ja yhteisömme tukemiseksi jatkuu ympäri vuoden. Myös se tarvitsee tukesi.

Turvapaikanhakijoiden ja pakolaistaustaisten Together with Pride -työtä, Nuorten Pride -nuorisotyötä, avointa yhteisötoimintaa ja koulutus ja vaikuttamistyötämme voit tukea liittymällä jäseneksi, lahjoituksella tai hakemalla mukaan vapaaehtoistoimintaan.

Helsinki Pride-yhteisö ry:n jäsenyys on kannanotto sekä korvaamaton resurssi toimintamme turvaamiseksi ja vahvistamiseksi.  Kuka tahansa joka seisoo syrjimättömästi ihmisoikeuksien takana voi olla jäsenemme. 

 

Kiitos jokaiselle osallistujalle ja hengessä mukana olleelle.  Erityiskiitos kaikille vapaaehtoisillemme, jotka teitte Helsinki Pride -viikosta totta!

 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä